Historie

1950 - 1970

Op 1 augustus 1951 besloten vader Piet Schuyffel (1889) en zoon Ton Schuyffel (1926) tot de oprichting van een leidekkersbedrijf. In 1953 en 1955 werd de onderneming achtereenvolgens uitgebreid met een ingenieursbureau en een aannemers- en bouwbedrijf.

In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn vele prominente gebouwen zoals het Paleis op de Dam, het Binnenhof en het Kurhaus en vele particuliere woningen door ons bedrijf van een nieuw dak voorzien.

Piet Schuyffel

P.L. (Piet) Schuyffel

1970 - 1990

Eind jaren zestig werden de activiteiten van het bedrijf verlegd naar het beleggen in commercieel onroerend goed. Zo werden in de jaren zeventig en tachtig diverse bedrijfspanden en kantoorverzamelgebouwen in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd.

Vele bedrijven, variërend van startende ondernemers tot hoofdkantoren van internationaal opererende ondernemingen, zoals Gillette, Braun en Hotelplan, kozen voor wat betreft hun bedrijfshuisvesting voor Schuyffel Vastgoed. Laatstgenoemde bedrijven bleven elk meer dan 30 jaar klant en verhuisden als hun behoeften veranderden, binnen onze portefeuille van pand naar pand.

Ton Schuyffel

Ir A.G. (Ton) Schuyffel

1990 - 2010

In de jaren negentig is, inmiddels onder leiding van Wim Schuyffel (1953), de derde generatie Schuyffel, de portefeuille vastgoed door het aankopen en renoveren van bestaande panden verder uitgebreid. Daarnaast werd rond de eeuwwisseling Kantorenpark Hardenburch ontwikkeld en gerealiseerd. Wij zijn er trots op dat wij de afgelopen 20 jaar meer dan 250 bedrijven en organisaties in onze panden hebben mogen huisvesten.

In 2008 werd besloten om de portefeuille bedrijfsmatig vastgoed af te bouwen en ons meer te gaan richten op het ontwikkelen en realiseren van exclusieve woningbouwprojecten.

HISTORIE WPA Schuyffel

Ir W.P.A. (Wim) Schuyffel

2010 - heden

Vanwege onze ruime ervaring werden wij ook steeds vaker gevraagd om te adviseren bij een breed scala aan vastgoedprojecten. Dit leidde in januari 2016 tot de oprichting van Schuyffel Makelaardij, een full service makelaarskantoor. Deze nieuwe dochteronderneming wordt met veel enthousiasme geleid door Danny Schuyffel, register makelaar-taxateur en behorende tot de vierde generatie Schuyffels.

Danny

D.A. (Danny) Schuyffel